Muntanyes de Gràcia

En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

Serra de Busa (Solsonès)

# MUNTANYA (sortides familiars)

Serra de Busa (Solsonès)
Dia 4 d'octubre de 2009

'arxiu pdf'

DESCRIPCIÓ: Coneixerem la interessant i poc coneguda Serra de Busa, altiplà encinglerat de roques de conglomerats, que ens recorden el relleu montserratí. L'altiplà de Busa és una plataforma de quatre quilòmetres de llarg, per dos d'amplada, tallada per penya-segats.

Vegetació: rouredes, pinedes de pi roig, boixedes, carrascar i fagedes.



Ver mapa más grande

HORA I LLOC DE TROBADA: Carretera C26 de Berga a Solsona, en el poble de Navès, a les 9'30h.

Vocal: Jeroni Fors

Inscripcions: a traves del formulari de la pagina web (formulari excursions)


mapa acces "Navès a Sant Lleïr" | amplia la imatge

Itinerari previst:
L'iniciem al veinat de St. LleÏr (750m), Molí, Sta. Cecília, masia El Pujol. Passem pel costat d'una bassa, deixem a mà dreta el turó de Sta. Cecília, creuem el torrent del Moixó, Cal Riuet, altre bassa. Aqui iniciem la pujada pel Grau d'Orriols, la Canal d'Orriol, masia de Ca n'Orriols, Font d'Orriols, Cal Cabreró, Font Cabreró.

Arribem a l'Escala de Ferro,de 7m. d'alçada, recolzada a la paret. Pujarem per ella, i després per uns tascons de fusta.Una bassa, masia La Bartolina. Hem assolit el Pla de Busa. Ens podem acostar a l'esglèsia romànica de St. Cristòfol de Busa, on gaudirem d'una extensa vista sobre part de la Catalunya Central. Creuem el torrent Moreu, Font del Moreu; trobem dues basses més, Casa de La Vila, en runes, i reconvertida en estable per a bestiar. Des d'aquí iniciem l'ascens a El Cogul, el punt més alt de la Serra de Busa (1526m), des d'on tindrem un paisatge excepcional: Tot el Pla de Busa, Serra dels Bastets, Mola de Lord, embassament de la Llosa del cavall, St. Llorenç de Morunys, Pedraforca, Cadí, Serra d'Ensija, Rasos de Peguera, Montserrat...

Aqui tenim dues opcions:

-Seguir fins el Mirador, pel Serrat de les Gralles; el cim del Capolat (1361m.); i El Capolatell (1311m), esperó rocallós, encinglerat per tot arreu, amb cingles de més de 100m, isolat de la resta de la Serra de Busa per un tall profund al qual solament s'hi pot accedir per una palanca. Perillós de recórrer perquè té diversos avencs, un d'ells, el del Capolatell de 115m. de profunditat, conegut com la Presó de Busa, ja que va ser utilitzada com a presó militar. Refem el sender i baixem fins El Rial.

-Baixar fins el caserio El Rial, única casa habitada al Pla de Busa, Font de l'Espadraguer. Desfem el camí de pujada fins arribar de nou a St. LleÏr.

mapa ruta | amplia la imatge

Cal dur: Material habitual per una sortida de muntanya (motxilla,botes, cantimplora, menjar, roba d'abric, bruíxola, mapa...)
Transport : Cotxes particulars

OBSERVACIONS:
Obligatorietat de tenir vigent la tarjeta federativa en curs, en cas de no tenir-ne la UEC et facilitara una llicencia temporal només per l’activitat (5 euros).

UEC de Gràcia


En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

XXIII Marxa Gràcia-Montserrat


Dies 12 i 13 de Juny 2010

Info Any 2010

Stage d'Escalada a Dolomitas


Del 1 al 7 d'Agost 2010

Més Informació

Llicències Federatives 2010 (FEEC-FEDME)

Cercar en aquest blog

Els nostres tracks

Una mica de tot...

El temps

FEEC