Muntanyes de Gràcia

En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

Serra de Milany (Osona-Ripollès)

Serra de Milany
Dia 8 de novembre de 2009
'arxiu pdf'



Es època de colors de tardor, grocs, vermells i ataronjats...de castanyers i faigs, de gaudir del silenci del bosc...i la seva olor, olor a humit, aromes de tardor i de bolets, i potser de descobrir algun follet...o alguna fada passejant pel bosc.

Si voleu gaudir de camins llunyans, pastures...i vaques...no ho dubteu, aquesta es la sortida que esperàveu.

Itinerari: El camí de pujada al Castell de Milany es part del recorregut dels camins de l’Abat Oliba (GR-152). Tot el camí és marcat i fressat . Des de l’aparcament, uns senyals verticals ens informen de la direcció que hem de prendre. Enfilem per una pista que s’enfila direcció a la masia Palou Xic. Abans d’arribar-hi, deixem la pista principal i pugem per un sender que passa pel costat de la masia.



El sender travessa els camps on pasturen les vaques i segueix la pujada donant la volta per la dreta al Puig de Palou per un boscos tupits. Seguidament sortim al Coll de Cristòfol. El GR segueix per l’esquerra i arribem a una esplanada on deixem la pista i enfilem un sender que s’enfila als plans del Coll. Ara ja anem pujant la carena i les vistes son una meravella per la vista. Passem pel coll de l’Home Mort i al Puig de l’Obiol, poc atractiu.

A continuació el sender baixa una estona i torna a recuperar la carena plena de prats. Continuem el camí i passem pel Pla de la Bronsa i amb poca estona arribem al coll i Castell de Milany. La baixada per una pista destrossada per les rodes de tracció. Passem a prop de Milany i anem a petar al Coll del Forn, per retrobar seguidament el GR de pujada. Una sortida mol gratificant per la carena entre Osona i el Ripollès.



Recorregut: 17 km. | Dificultat: Mitja | Desnivell: 750 m.
Durada: 6-7 hores (aprox) | Track GPS: Vidrà-Milany

Cartografia: Puigsacalm-Bellmunt (Ed. Alpina) | Mapa + gran: clica aquí

Ressenya: extreta del portal web http://www.aldeaglobal.net/lluisroca/pags/090425_milany.htm

APROXIMACIÓ: Barcelona – Vic – Sant Quirze de Besora (autovia C-17). Seguidament prenem la carretera direcció a Sta. María de Besora i Vidrà. Continuem la carretera principal, deixant el parc a l’esquerra (punt d’aigua) i a la sortida del poble a l’esquerra, hi ha aparcament per tothom.

Hora de trobada: a les 9 hores al poble de Vidrà. | Com arribar-hi: mapa ruta

Material: habitual per una sortida de muntanya (motxilla, botes, cantimplora, menjar, roba d'abric, brúixola, mapa...)

Inscripcions: a traves del formulari de la pagina web (formulari excursions), o envian's un mail a muntanya@uecgracia.cat

Transport: Cotxes particulars
OBSERVACIONS: Obligatorietat de tenir vigent la tarjeta federativa en curs, en cas de no tenir-ne la UEC et facilitara una llicencia temporal només per l’activitat (5 euros).

Vocal: Jordi Mir

UEC de Gràcia


En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

XXIII Marxa Gràcia-Montserrat


Dies 12 i 13 de Juny 2010

Info Any 2010

Stage d'Escalada a Dolomitas


Del 1 al 7 d'Agost 2010

Més Informació

Llicències Federatives 2010 (FEEC-FEDME)

Cercar en aquest blog

Els nostres tracks

Una mica de tot...

El temps

FEEC