Muntanyes de Gràcia

En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

Formació en prevenció de conductes de risc a través de l’esport i el lleure

SANT PRIVAT D'EN BAS AL SAL DE SALLENT

SANT PRIVAT D'EN BAS AL SAL DE SALLENT
Dia 22 de novembre 2009
arxiu pdf


Des de Sant Privat d’en Bas i per la vora del riu Gurm, s’arriba estre Prats i boscos espectaculars al salt de Sallent, una caiguda d’aigua espectacular d’uns 80m ubicada en una vall tancada, ombrívola i de frondosa vegetació.

Inscripcions:

- Al’entitat els dies 13 i 20 Nov. de 20 a 21 hores
- Per telèfon 609 330 112 de 20 a 21:30

Dificultat tècnica: cap especial, nomes forma física adequada.

Cal anar calcat adequadament amb botes, portar roba d’abric i impermeable. Recomanable portar bastons de trekking.

Cartografia: Ed. Alpina mapa Puigsacalm | Veure a Google Earth: clic aquí

Descarregat el track: wikiloc

Pressupost:
- Socis nomes transport aprox. 12 €
- Socis nomes transport no federats 12€ + 5€ (tarja temporal)= 17€
- No socis federats nomes transport: 12€ + 5€ = 17€
- No socis No federats 12€+5€ tarja temporal+5€ = 22€

Per participar a la sortida cal tenir la llicència federativa de l’any en curs.

Cal portar el dinar i l’esmorzar. Sortida amb vehicles particulars.

Vocal: Jordi Curtiella

10è XIRINGUITO DE MATERIAL

Dies 1, 2, 3 i 4 de desembre 2009

Els propers dies 1, 2, 3 i 4 de Desembre del 2009 tindrà lloc la 10ª edició del “Xiringuito de Material” de la UEC de Gràcia.



Tothom qui tingui material per a vendre el podrà portar a la seu de l’entitat (c/ Encarnació 131, 932853454) els dies 20, 24 i 27 de Novembre del 2009 de les 20:30h a les 22h.

Haurà de portar el material, deixar el seu nom i telèfon i donar un preu per a cada material o lot. Els dies 11, 15, 18 de Desembre del 2009 podreu venir a recollir els diners o el material en cas que no s’hagi venut.

Tothom qui necessiti material nou o semi-nou pot passar per l’entitat del 2 al 4 de Desembre del 2009 per a tafanejar, remenar, provar, sopesar i comprar de les 20:30h a les 22h. El dia 1 de Desembre el reservem per als socis de la UEC de Gràcia, que podran passar de 20:30 a 22h.

Us convidem a tots a passar-vos pel “Xiringuito” i comprar allò que us fa falta o aquella ganga que no teníeu previst comprar, però que no podreu deixar passar.

SORTIDES PREPARACIÓ DE GR's

Durant al llarg del curs hi ha programades unes sortides de preparació de GR’s, per aquelles persones que puguin estar interessades en conèixer com es prepara una sortida. Els objectius d’aquestes sortides de preparació són:

1. Comprovar sobre el terreny que el recorregut és apte per a un grup de 50 persones, dins d’un temps raonable.
2. Comprovar que no existeix cap pas que pugui representar un risc afegit.
3. Establir vies alternatives a tots els passos amb dificultats.
4. Establir vies d’evacuació a possibles emergències.
5. Valorar el temps del recorregut, localitzar possibles punts d’aigua i per dinar.

El nombre de persones participants per aquest tipus de sortides és d’un màxim de 9, sempre i quan hi hagi els suficients vehicles i sempre seguint l’ordre d’inscripció.

Les persones que hi participin a la preparació de les sortides del GR’s han de ser socis de la UEC i estar en possessió de la llicència federativa en curs. Com a consideració especial, els que hagin realitzat la sortida de preparació i optin en realitzar l’oficial, la secció de muntanya els bonificará la sortida oficial corresponent a l’etapa preparada.

Les persones que assisteixin a la sortida de preparació, però optin en no realitzar la sortida oficial, tindran dret a la puntuació per aconseguir el record final de les sortides realitzades.

Vocals de Muntanya dels GR’s

Anem a fer una via ferrata, t'animes????

Travessa pel massís del Garraf (GR-92)

TRAVESSA PEL MASSIS DEL GARRAF GR-92
SANT CLIMENT DE LLOBREGAT - GARRAF POBLE

Dia 8 de novembre 2009
'arxiu pdf'



De la Plaça de la Vila de Sant Climent pel coll de la Creu fins a Bruguers amb opció de pujar al castell d'Eramprunyà, continuarem fins La Morella pel coll de La Clota. D'aquí fins el poble del Garraf sempre pel GR-92.

Distancia: 20 Kms.
Durada:
6-7 hores de marxa intensa per terreny costerut.


Cal tenir present que disposem de poques hores de llum.


LLOC I HORA DE TROBADA:
Guixetes estació de tren Aragó/Passeig de Gràcia a les 6'50 del matí, per agafar el tren de les 7'08, cap a Viladecans, on agafarem l'autobús fins Sant Climent



ASSEGURANÇA D'ACCIDENTS DE MUNTANYA.
Llicència federativa o Assegurança temporal d'un dia.


Us la tramitarà el vocal al moment de la inscripció. Preu 5 €.

CARTOGRAFIA: El Garraf. Ed. Alpina
RESSENYES INTERNET:

- Etapa GR92: Sant Vicenç dels Horts-Bruguers - ressenya feec

- Etapa GR92: Bruguers-Garraf - ressenya feec
- Fitxa FEEC: La Morella
- El track pel GPS: la ruta



PRESSUPOST: Tren i autobús 5-6 € anar i tornar.
INTENDÈNCIA.- Porteu l'esmorzar i dinar. Cal dur aigua. no hi ha fonts.

MATERIAL: Calçat de muntanya. Roba adequada pel fred i la pluja......frontal per si ens cau la nit.
INSCRIPCIONS.- Només per teléfon 932840655 - 653853931

VOCAL: Joan Antoni Ramon.

UNA ERA AL CIM D'UNA MUNTANYA (PUIG DE MARC)

Finalment, després de les baixes de darrera hora, vam ser 8 els participants a la sortida de patrimoni del puig de Marc. El dia era una mica emboirat i vam tenir ben poques estones de sol.

Des del Cap de Riba, a la part alta del poble de la Riba, vam començar a caminar tot admirant el marges que són molt abundants, així com alguna barraca. Sobretot, vam parar a la barraca d'en Bresca, una construcció magnífica, de grans dimensions i en bon estat.

Tot seguint amunt, vam poder veure la impactant visió del Castell Dalmau i les roques que l'envolten i que s'alcen solitàries en un cap de carena. Després de pujar pel petit grau del Portell de l'Alzina, vam arribar al cim. Cal dir que el puig de Marc té poc de cim, perquè és un conjunt de petites i arrodonides elevacions d'altura molt semblant. Primer vam anar cap al pou, que vam trobar molt baix. Segons s'esmenta en la guia de Josep Santasusana i Josep Iglesies (Guia de les muntanyes de Prades, 1929), l'aigua d'aquest pou puja o baixa segons domini el vent marí o el serè. Revoltant un camp vam poder veure el mas del Puig de Marc, que segons els autors citats abans ja estava deshabitat a l'any 1929 i vam arribar a l'era, una construcció de pedra seca molt curiosa. Aprofitant un pla de roca, es va bastir una paret de pedra seca de forma circular on hi havia dues dependències. Malauradament, una ja s'ha ensorrat.


Després d'una estona de parada vam seguir el nostre camí, tot baixant fins a enllaçar amb el GR, que ens va portar, baixant i planejant per dins el bosc, fins al peu del Castell Dalmau, on vam seguir les vies i veient els anys que fa que els burils i claus estan clavats a aquest monòlit. Tot seguint la baixada, parem per veure una altra barraca, també força gran, però en un estat més precari i acabem a la font de Pasqual. Aquí, fem la parada del dinar.


Havent dinat ens queda poca estona de camí per arribar al Cap de Riba. Tot seguit, baixem fins a la Ràpita, que és un grup de cases que queden separades de la Riba per la carretera i un cop aquí som 6 els que decidim anar al Puigcabrer i fer una visita a la Torre del Petrol. Cal dir que ara la boira i el ventet fresquet eren més intensos.

UEC de Gràcia


En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

XXIII Marxa Gràcia-Montserrat


Dies 12 i 13 de Juny 2010

Info Any 2010

Stage d'Escalada a Dolomitas


Del 1 al 7 d'Agost 2010

Més Informació

Llicències Federatives 2010 (FEEC-FEDME)

Cercar en aquest blog

Els nostres tracks

Una mica de tot...

El temps

FEEC