Muntanyes de Gràcia

En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

Curs d'Escalada en roca - nivell 2



CURS D'ESCALADA EN ROCA - NIVELL 2

Dies: 14, 17-18, 21, 24-25 i 28 d'Octubre de 2009

Arxiu PDF | Formulari inscripcions | Temari Curs

T’agradaria escalar vies de roca de més d’un llarg? T’atreuen les vies llargues? Coneixes les tècniques bàsiques de seguretat i de progressió? Aquí t’oferim un curs d’escalada en roca de nivell 2, que t’ofereix l’oportunitat d’aprendre el que necessites saber sobre aquesta modalitat esportiva en vies equipades de més d’un llarg.

Objectiu: dotar a l'alumne d'uns coneixements i unes capacitats que li permetin realitzar amb seguretat l’escalada en roca de vies equipades de més d’un llarg, de forma autònoma.

Sessions teòriques: els dimecres a les 20h.- Dies 14, 21 i 28 d'Octubre

- Presentació, objectius i logística del curs
- Equipament i material bàsic
- Nusos principals
- Tècniques de seguretat
- Tècniques de progressió i descens (ràpel)
- Coneixement del medi
- Graduacions i croquis

Lloc sessions teòriques: UEC de Gràcia - Encarnació, 131-133 baixos - Barcelona

El primer dia és necessari portar la fotocòpia de la llicència (veure requisits), i una fotografia de tamany carnet.

Sessions pràctiques: Dos caps de setmana en els quals es posaran en pràctica de manera supervisada i autònoma els coneixements adquirits en les sessions teòriques. - Dies 17-18 i 24-25 d'Octubre.

Llocs habituals: Castelldefels, Montserrat, Vilanova de Meià. Pernocta només el segon cap de setmana.

Si voleu més informació del temari, ho podreu trobar aquí (arxiu pdf)

Serra de Busa (Solsonès)

# MUNTANYA (sortides familiars)

Serra de Busa (Solsonès)
Dia 4 d'octubre de 2009

'arxiu pdf'

DESCRIPCIÓ: Coneixerem la interessant i poc coneguda Serra de Busa, altiplà encinglerat de roques de conglomerats, que ens recorden el relleu montserratí. L'altiplà de Busa és una plataforma de quatre quilòmetres de llarg, per dos d'amplada, tallada per penya-segats.

Vegetació: rouredes, pinedes de pi roig, boixedes, carrascar i fagedes.



Ver mapa más grande

HORA I LLOC DE TROBADA: Carretera C26 de Berga a Solsona, en el poble de Navès, a les 9'30h.

Vocal: Jeroni Fors

Inscripcions: a traves del formulari de la pagina web (formulari excursions)


mapa acces "Navès a Sant Lleïr" | amplia la imatge

Itinerari previst:
L'iniciem al veinat de St. LleÏr (750m), Molí, Sta. Cecília, masia El Pujol. Passem pel costat d'una bassa, deixem a mà dreta el turó de Sta. Cecília, creuem el torrent del Moixó, Cal Riuet, altre bassa. Aqui iniciem la pujada pel Grau d'Orriols, la Canal d'Orriol, masia de Ca n'Orriols, Font d'Orriols, Cal Cabreró, Font Cabreró.

Arribem a l'Escala de Ferro,de 7m. d'alçada, recolzada a la paret. Pujarem per ella, i després per uns tascons de fusta.Una bassa, masia La Bartolina. Hem assolit el Pla de Busa. Ens podem acostar a l'esglèsia romànica de St. Cristòfol de Busa, on gaudirem d'una extensa vista sobre part de la Catalunya Central. Creuem el torrent Moreu, Font del Moreu; trobem dues basses més, Casa de La Vila, en runes, i reconvertida en estable per a bestiar. Des d'aquí iniciem l'ascens a El Cogul, el punt més alt de la Serra de Busa (1526m), des d'on tindrem un paisatge excepcional: Tot el Pla de Busa, Serra dels Bastets, Mola de Lord, embassament de la Llosa del cavall, St. Llorenç de Morunys, Pedraforca, Cadí, Serra d'Ensija, Rasos de Peguera, Montserrat...

Aqui tenim dues opcions:

-Seguir fins el Mirador, pel Serrat de les Gralles; el cim del Capolat (1361m.); i El Capolatell (1311m), esperó rocallós, encinglerat per tot arreu, amb cingles de més de 100m, isolat de la resta de la Serra de Busa per un tall profund al qual solament s'hi pot accedir per una palanca. Perillós de recórrer perquè té diversos avencs, un d'ells, el del Capolatell de 115m. de profunditat, conegut com la Presó de Busa, ja que va ser utilitzada com a presó militar. Refem el sender i baixem fins El Rial.

-Baixar fins el caserio El Rial, única casa habitada al Pla de Busa, Font de l'Espadraguer. Desfem el camí de pujada fins arribar de nou a St. LleÏr.

mapa ruta | amplia la imatge

Cal dur: Material habitual per una sortida de muntanya (motxilla,botes, cantimplora, menjar, roba d'abric, bruíxola, mapa...)
Transport : Cotxes particulars

OBSERVACIONS:
Obligatorietat de tenir vigent la tarjeta federativa en curs, en cas de no tenir-ne la UEC et facilitara una llicencia temporal només per l’activitat (5 euros).

Feixes d'un vessant de muntanya 'El Forcat'

# MUNTANYA (SORTIDES DE PATRIMONI I PEDRA SECA)

Feixes d'un vessant de muntanya - EL FORCAT (Sant Julià de Cerdanyola)
Dia 4 d'Octubre 2009

'arxiu pdf'


Itinerari: Sant Julià de Cerdanyola, 950 m, la Creu, 993 m, Cap del Grau, 1050 m, collada del Puig, 1082 m, la Quadra, 1185 m, collada de Sobirana, 1210 m, pas de la Tanca, 1295 m, collada del Roc, 1285 m, coll de Jou, 1265 m, el Forcat, 1083 i Sant Julià de Cerdanyola

Temps de marxa efectiva: 4 h 35 min. | Desnivell: + 751 m.

Lloc i hora de sortida: Jardinets (passeig de Gràcia/Còrsega) a les 7 del matí (trobada 15 minuts abans)
Transport: cotxes particulars o autocar (tot depèn de la quantitat d’inscrits)

Pressupost: Aproximadament, 12 € (sense comptar les despeses extres; p.ex. autopista).

En cas de no tenir la llicència federativa es farà una llicència temporal (5 €)

Cartografia: Mapa “Catllaràs-Picancel” (editorial Alpina i Geoestel) C

Característiques de la excursió: Sortida que es fa, majoritàriament per senders. L’ascensió al Forcat és facultativa. Aquesta ascensió, si bé no és difícil cal fer-la amb atenció (hi ha un cable). Durant el recorregut es veuen, en els vessants de la muntanya que tanca la vall de Sant Julià de Cerdanyola, una gran quantitat de marges de grans dimensions. També es segueix la via d’un antic ferrocarril que servia per treure llenya de bosc.

Material: Cal anar ben calçats. Per participar a la sortida cal tenir la llicència federativa de l’any en curs.

Inscripcions: Es farà, amb preferència, mitjançant la plana web (formulari inscripcions); també es pot fer al local social o per telèfon els dies 22 i 29 de setembre de 8 a 9 del vespre.

Si la sortida es fa amb autocar, el pagament es farà amb un ingrés a la Caixa de Catalunya núm. cc. 2013.0439.94.0200832156; si en el termini de dos dies no s’ha efectuat l’ingrés, l’organització podrà disposar de la plaça.

Si la inscripció es fa presencialment caldrà abonar l’import en efectiu.

REUNIÓ INFORMATIVA EL DIA 2 D’OCTUBRE A LES 2O h 30 min.

Vocal: Joan M. Vives

La Foradada de Cantonigròs

# MUNTANYA (sortides familiars)

LA FORADA DE CANTONIGRÒS
Dia 20 setembre 2009



HORA I LLOC DE TROBADA: A les 9 hores, a l'entrada de Sta. Maria de Corcó..

COM ANAR-HI: Barcelona-Vic, per la C17. Passat Vic, agafar la C25 direcció Girona. A la primera sortida agafar la C153 (Carretera de Vic a Camprodon)




Mostra un mapa més gran

Itinerari previst:

L'iniciem a Sta. Maria de Corcó (L'Esquirol), porta d'entrada al Collsacabra. Anirem pel camí ral de Vic a Olot. Poc després de sortir, trobarem un turonet on hi ha el dolmen de Puigsespedres.

A la meitat del recorregut hi ha l'espectacular salt d'aigua de la riera de les gorgues, La Foradada. S'anomena així pel gran forat de la paredassa rocosa. La cascada de La Foradada, és un dels llocs més bells del Collsacabra. L'aigua cau de 25-30m., formant un bonic gorg.

Donarem la volta al salt, i anirem fins dalt l'esperó, on tindrem la cascada als nostres peus. A prop, hi veiem les runes d'un antic molí. Vegetació que hi trobarem:roures, avellaners, boixos, alzines, faigs... Continuarem el camí de tornada, ara seguint tota la vall, que ens retornarà al punt d'inici.




DESNIVELL: 300 m | DURADA: 4h | DISTÀNCIA: 9,5 quilòmetres

Descarregat el track pel gps

Cal dur: Material habitual per una sortida de muntanya (motxilla,botes, cantimplora, menjar, roba d'abric, bruíxola, mapa...)

Transport : Cotxes particulars

Inscripcions: a traves del formulari de la pagina web (formulari excursions)

OBSERVACIONS:
Obligatorietat de tenir vigent la tarjeta federativa en curs, en cas de no tenir-ne la UEC et facilitara una llicencia temporal només per l’activitat (5 euros).

Curs d'Excursionisme - nivell I



Curs d'Excursionisme - nivell I

Dies 16, 19-20, 23, 26-27 i 30 de setembre

Cursos: l'objectiu d' un curs és dotar a l'alumne d'uns coneixements i unes capacitats que li permetin realitzar amb seguretat l'especialitat esportiva escollida, de forma autònoma.

La formació en cada especialitat esportiva està dividida en diferents nivells (I-II-III), seguint un procès ascendent i gradual de tècnica i complexitat, segons els temaris i càrrega horària estandaritzats per l'Escola Catalana d'alta Muntanya (ECAM).

Temari
Presentació del curs:

- Presentació del curs i els seus objectius.
- Presentació dels participants: Instructors i alumnes. Expectatives. Organització logística (trasllats i pernoctacions) del curs i del material necessari dels participants.

Més informació (arxiu PDF)

* Presentació del curs
* Informació del Monogràfic, objectius i logística.
* Equipament i material bàsic

CALENDARI:

Sessions teòriques: dies 16, 23 i 30 de setembre.

Sessions pràctiques: dies 19-20 i 26-27 de setembre (caps de setmana)

Ja concretarem el lloc de les sessions teòriques, l'hora de la trobada serà a les 20.00 hores.

Aquest dia cal que porteu fotocòpia de la llicència, i una foto-carnet.

La càrrega horària és de 40 hores, repartides en tres sessions teòriques i dos caps de setmana de sessions pràctiques.

Cal tenir vigent la llicència esportiva de la FEEC (nivell C de l'assegurança).

Els organitzadors es reserven el dret d'excloure a qualsevol participant que no mostri prou interès, falta de capacitat, o que incompleixi qualsevol punt d'aquestes normes.

Inscripcions i preus

125 € pels socis de la UEC Gràcia, AEC, o FEB
145 € pels no socis

Formulari per inscriure's

Si l'alumne no té la llicència esportiva de la FEEC (nivell C), s'hauran d'afegir 25€ per a contractar una assegurança de l'activitat.

El preu inclou la sessió teòrica, documentació i pràctiques amb instructors acreditats per l'ECAM; no inclou manutenció, allotjament ni desplaçament al lloc designat per a realitzar les pràctiques.

L'allotjament (dissabte a diumenge) és opcional, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorçar), amb un cost de 60 € aproximadament.

La ratio serà d'1 instructor per 4 alumnes.

El nombre màxim de places d'aquesta convocatòria és de 12 alumnes, i es donaran d'alta per rigorós ordre d'inscripció. La inscripció es considera formalitzada quan es tingui constància del pagament, no quan l'alumne sol·liciti una plaça.

Hi ha data límit d'inscripció, dia 11 de Setembre.

L'Escola d'Esports de Muntanya Glacera està reconeguda per l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM) de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

UEC de Gràcia


En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

XXIII Marxa Gràcia-Montserrat


Dies 12 i 13 de Juny 2010

Info Any 2010

Stage d'Escalada a Dolomitas


Del 1 al 7 d'Agost 2010

Més Informació

Llicències Federatives 2010 (FEEC-FEDME)

Cercar en aquest blog

Els nostres tracks

Una mica de tot...

El temps

FEEC