Muntanyes de Gràcia

En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

Punta Alta (3014 m)

PUNTA ALTA 3.014 mts.
17 i 18 De juliol del 2010

Arxiu pdf




DISSABTE 17.- Presa de Cavallers 1.760 mts. . Refugi Ventosa i Calvell 2.220 mts. Desnivell + 460 mts. 2 hores.

DIUMENGE 18.- Refugi Ventosa i Calvell 2.220 mts – Estany e Colieto – Estany de la Roca 2.390 mts. Punta Alta de Coma les Bienes 3.014 mts. Tornada als cotxes. Desnivell + 794 – 1.254. 9-10 hores.

Descarregar el track de la ruta (gpx) o en Google Earth (kml)



DIFICULTATS.- Les propies dels desnivells descrits. Cal estar en forma. Tram final del cim amb grimpada

LLOC I HORA DE SORTIDA Córsega/Passeig de Gràcia a les 10 del matí de dissabte. Cotxes particulars.

CARTOGRAFIA Vall de Boí. Editorial Alpina


PRESSUPOST
Viatge i 1/2 pensió Ref. 60€

- Cal dur el dinar de dissabte i diumenge.
- Equip d'Alta Muntanya. Preveure la possibilitat de pluja i baixades sobtades de temperatura

ASSEGURANÇA D’ACCIDENTS A MUNTANYA: Llicència federativa 'C' habilitada, obligatoria per participar en aquesta activitat.

INSCRIPCIONS fins el 9 de juliol. Per teléfon 932840655 o 65385331 de 9 a 10 del vespre. Cal una paga i senyal de 10 € en concepte de reserva al refugi. PLACES LIMITADES.

VOCAL Joan Ant. Ramon

1er. RAID DEL SEGRE

Ja està a punt el Raid del Segre!, ...i encara us hi podeu apuntar!

Dia 3 de Juliol per les Categories de Copa Catalana, Èlit i Iniciació, i s'allarga fins al dia 4 de Juliol per qui vulgui fer l'etapa "Extrem".

Combina les disciplines de: treking, BTT, kaiak, orientació, via ferrada, escalada, patins, proves de cordes...

Aquest raid és assequible per tothom gràcies a la varietat de Categories i recorreguts.

OBSEQUI:PER TOTS ELS COMPONENTS DELS EQUIPS:UNES PANTORRILLERES COMPRESORES VALORADES EN 25 EUROS

Els caiacs, armilles i rems els proporcionarà l'organització, cedits per un dels seus espònsors: RIUMAR. Gaudireu remantamb caiacs pràcticament nous i de qualitat. Hi haurà caiacs dobles Raimbow Orca (sit on top) i també individuals del model làser.


Per més informació, consulteu la pàgina: http://raiddelsegre.blogspot.com/

Marxa Vall de Cardós - Romànic a la claror

Benvolguts,

Us actualitzem informació sobre aquesta activitat que es celebra el proper dissabte 3 de juliol, amb sortida a Ribera de Cardós.


En el preu d’inscripció us hi entra l’avituallament, sòlid i líquid, el sopar del dia 3 (amb cost de 10€ per als acompanyants), una samarreta tècnica i altres obsequis, a més d’un descompte del 10% a l’estada a un dels hotels, apartaments o càmpings col·laboradors.

Per si us cal més informació, us remetem directament a la nostra Web: http://www.elcim.cat

Cordialment,

EL CIM, Centre Excursionista de Montcada i Reixac


http://www.elcim.org/?page_id=731 Reglament

http://www.elcim.org/?page_id=733 Annex 2010

http://www.elcim.org/?page_id=744 Condicions per a inscriure’s

http://www.elcim.org/?page_id=747 Preus

http://www.elcim.org/?page_id=751 Full d’inscripció

http://www.elcim.org/?page_id=755 Dades tècniques

http://www.elcim.org/?page_id=782 Hostatge a la Vall de Cardós

IV Marxa Nocturna d'Orientació i Regularitat

Benvolgut/da, et fem a mà el programa de la IV Marxa Nocturna d'Orientació i Regularitat que puntua per la XII Copa Catalana de Marxes Tècniques i de la IX Marxa Nocturna de Regularitat que es celebraran paralel·lament el proper dia 3 de juliol amb sortida a l'alçada del Pont del Vinyers, Crta d'Avinyó a Sant Feliu Sasserra (km 58,5) i arribada al centre civic Can Tutò.

Descarregat info (pdf)


LES AGUDES i EL TURÓ DE L'HOME (Montseny)


Dia 4 de Juliol 2010
arxiu pdf

Atenció: Les Agudes és un Cent Cim

ITINERARI:
Sant Marçal de Montseny (1100 m)-Les Agudes (1705 m)-Turó de l'Home(1707 m)-Santa Fe de Montseny (1100 m)
DURADA APROXIMADA: 5 h.

LLOC I HORA DE SORTIDA:
Còrsega/Passeig de Gràcia a les 7:30 del matí del diumenge 4 de juliol. Cotxes particulars.
PREU: 12 euros (socis)-15 euros (no socis)

DATA LIMIT INSCRIPCIONS: 29 de juny 2010 - Formulari d'inscripció

MATERIAL:
L'habitual d'una excursió de mitja muntanya.

DIFICULTATS: Sense especials dificultats, tot i que la part final de la pujada a Les Agudes es fa per terreny dret i pedregós.

OBSERVACIONS: Obligatorietat de tenir vigent la targeta federativa en curs, en cas de no tenir-ne la UEC et facilitarà una llicència temporal només per l'activitat (5 euros). Tramiteu-la amb antelació.

CARTOGRAFIA RECOMANADA: Montseny: Parc Natural. 1:25000. Diputació de Barcelona. Servei de Parcs Natural. Segona Edició 1995.

VOCAL: Ramon Pascual

LA SEGURIDAD EN LA MONTAÑA

Los profesionales de la seguridad y el rescate en montaña se reunen el día 10 de Junio en el Hospital General de Cataluña para participar en la mesa redonda:

“SALUD Y SEGURIDAD EN MONTAÑA”.

El acto que estará presidido por el Dr. Xavier Mate, Director General de Capio Hospital General de Catalunya se cerrará con la inauguracuión de la exposición “Pasión y Riesgo, los retos de la montaña”, que reune casi una treintena de fotografías de alto nivel que configuran una buena muestra de la pluralidad de la modalidades deportivas que se reunen bajo la denominación de deportes de montaña y escalada.



Con la participación del señor Joan Garrigós, Presidente de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME); el Teniente Coronel Sr. Primitivo Hernández, Subdirector del Grupo de Rescate Especial de Intervención de Montaña (GREIM) de la Guardia Civil; el señor Sebastià Massagué, Director del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de Bombers de la Generalitat de Catalunya y de los deportistas de élite Miriam Marco, miembro del Equipo Nacional Femenino de Alpinismo y Marc Pinsach, miembro del Equipo Nacional de Esquí de Montaña.


Capio Hospital general de Catalunya y la FEDME organizan bajo la moderación de uno de los mejores especialistas del Estado en medicina deportiva de montaña, el Dr. Eduardo Garrido, un interesante debate sobre la actuación de los grupos de rescate en montaña y la causas y las medidas de precaución a adoptar por los montañeros.


Este selecto grupo de ponentes y su especializado perfil han de permitir una visión precisa de la realidad y la polémica que se esconden tras la inquietud social generada a razón de los incidentes recogidos por los medios de comunicación durante los últimos meses además de facilitar la difusión de las recomendaciones que las entidades competentes hacen a los deportistas y los aficionados a los deportes de montaña.


Fuente y más información: www.fedme.es

FESTA CLOENDA GR-RUTA DEL CISTER

# FESTA (GR - LA RUTA DEL CISTER)

A L'ENTITAT DE LA UEC DE GRÀCIA
Dia
20 de juny 2010

Un cop exposada la llista de persones obsequiades i el resultat de l'enquesta feta per triar el GR de la temporada, us proposem assistir el proper dia 20 de juny a les 13h al local del centre a un pica-pica durant el qual seran entregats els records-obsequis als participants, a més de la meitat de la ruta del Císter.

PARTICIPANTS A LA RUTA DEL CISTER (GR-171) | RESULTATS PEL PROPER CICLE 2010-2011
(arxiu PDF)

Per als assitents que tinguin ganes de caminar, farem una passejada per la serra de collserola. El punt de trobada serà el xamfrà Pelai / Plaça de Catalunya (café Zurich) a les 8h del matí.

XXIII MARXA GRÀCIA-MONTSERRAT

23a. MARXA GRÀCIA - MONTSERRAT
Dies 12 i 13 de juny de 2010

Aquesta caminada tradicional de 63 quilòmetres de recorregut i 4620 metres de desnivell acumulat s’inicia al cor del barri de Gràcia, a la plaça de la Vila de Gràcia (anteriorment anomenada de Rius i Taulet), a les 17 hores del dissabte i finalitza a la plaça del Monestir de Montserrat el diumenge, tancant-se el control d’arribada a les 12 hores.

Des del 2002 la Marxa està inclosa en la Copa Catalana de Marxes de Resistència que organitza anualment la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Des de l'any 2007, l'organització Mountain Wilderness de Catalunya col•labora amb nosaltres fent una auditoria del recorregut i dels punts d'avituallament per certificar que l'activitat és respectuosa amb el medi.





Camí Ramader i Molins (Avinyó)

CAMÍ RAMADER I MOLINS A L'ENTORN D'AVINYÓ
(Sortides de Patrimoni i Pedra Seca)
Dia 30 maig 2010
arxiu pdf

Itinerari:
Avinyó, 360 m, pont Vell, 326 m, Torre dels Soldats, 475 m, l’Oliva, 470 m, els Andreus, 510 m, el Borró, 520 m, Sant Marçal, 425 m, molí de la Riera, 415 m, molí del Vinyers, 405 m, Santa Eugènia de Relat, 425 m, les Cases de Relat, 390 m i Avinyó.

Temps de marxa efectiva: 4 h 50 min | Desnivell: +352 m

Lloc i hora de sortida: Jardinets (passeig de Gràcia/Còrsega) a les 7 h 45 min del matí (trobada 15 minuts abans)
Transport: cotxes particulars
Pressupost: 10 € (aproximadament i depenent de la ruta per arribar-hi)

Característiques de la excursió:
Es tracta d’una excursió llarga, però de desnivell moderat. Passem per un tram de camí ramader on es veuen les parets de pedra seca. També veurem unes quantes barraques, un parell de molins i un forn de teules.

Material:
Cal portar roba d’abric, calçat de muntanya, impermeable i l’esmorzar i el dinar. Es recomana portar aigua des de casa.

Per participar a la sortida cal tenir la llicència federativa de l’any en curs. Els qui no la tinguin podran tramitar una llicència temporal al preu de 5 €.

Inscripcions: Es farà al local social o per telèfon els dies 18, 21 i 25 de maig (els dos primers dies amb preferència per als socis) de 8 a 9 del vespre.

Hi haurà una reunió informativa el dia 28 de d’abril a les 8 del vespre.

Vocal:
Joan M. Vives

Exposició fotogràfica SOMNIS DE MUNTANYA - NEPAL


Exposició fotogràfica SOMNIS DE MUNTANYA - NEPAL

Bon dia a tothom.

Durant les dates del 5 de maig al 4 de juny del 2010 fem una exposició fotogràfica de muntanya, emmarcada dins dels actes de "2010 Badalona, Capital de la Cultura Catalana".

Al les 20:00 del dia 5 de maig us proposem celebrar amb nosaltres la inauguració de la mostra tot veien l'audiovisual de l'expedició que varem realitzar a Nepal i de on formen part les instantànies.

Sinó podeu assistir el dia de la inauguració hi voleu passar-vos-hi en un altre moment, veureu un recull de fotografies de la cultura nepalí, les muntanyes del Himàlaia i les persones que habiten les faldes d'aquesta gran serralada.

La mostra estarà oberta al públic del dia 5 de maig al 4 de juny, en l'horari del Centre Cívic, que és de dilluns a divendres de 10 a 14h. i de 16h. a 21h i la podeu trobar al carrer Germà Bernabé, 1-7, de Badalona a dos minuts del Museu, del Ajuntament o de la església de Santa Maria.

Aprofitarem la mostra per donar a conèixer la pagina web de muntanya que porta per a nom "Somnis de Muntanya" i on hi ha un recull de viatges, activitats e informació diversa per els amants de la muntanya, a més de proporcionar un espai col.laboratiu a "l'internauta muntanyenc".

També volem agrair la ajuda rebuda per part de l'Estudi Fotogràfic Figuera en la impressió de totes les instantànies de la mostra.

Us deixem un enllaç per descargar-vos el tríptic i el pòster de la mostra per totes aquelles persones i entitats que trobeu oportú fer arribar aquesta proposta a mes gent.


Molt cordialment
Jordi Bel

Web --> http://www.dreamsofmountain.es/Inici.html

Blog --> http://somnisdemuntanya.blogspot.com/

XIV Caminada REUS-PRADES-REUS

Ja podeu consultar el Tríptic de la XIV Caminada Reus – Prades -Reus, que es realitzara el proper 6 de juny de 2010.

Tríptic 1 | Tríptic 2 (arxiu PDF)


Convocatòria de cursos d’Instructor Voluntari


Seguint amb la tasca formativa, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) mitjançant l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM), el seu òrgan docent, convoca una nova promoció d’Instructors Voluntaris d’Alpinisme, Excursionisme i Escalada.

Places

Les places s’assignaran segons currículum esportiu i després d’haver complert amb els requisits necessaris.

* 12 alumnes pel curs d’Instructor Voluntari d’Alpinisme.
* 12 alumnes pel curs d’Instructor Voluntari d’Escalada.
* 12 alumnes pel curs d’Instructor Voluntari d’Excursionisme.

El termini de recepció de currículums i documentació complementaria per participar a les proves d’accés serà el proper dijous 20 de maig.

Més informació a : http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=5361

II Trobada "100 CIMS"

MIRANDA DE SANTA MAGDALENA
Dia 16 de Maig 2010
arxiu pdf


Imatge extreta del blog http://apeupermontserrat.blogspot.com/, amb el consentiment del su propietari

MIRANDA DE SANTA MAGDALENA

Itinerari: Monestir de Montserrat, pas dels Francesos, Santa Anna, pla dels Ocells, pas del Trencabarrals, Escala de Jacob, ermita de Santa Magdalena, Miranda de Santa Magdalena (1132), Sant Onofre, Sant Joan, Santa Anna i monestir de Montserrat.

Temps de marxa efectiva: 2 h 15 min
Desnivell: +500 m

Lloc i hora de sortida: S’ha de concretar amb el vocal atès que és una activitat de la FEEC.

Transport: Cotxes particulars.
Pressupost: 20 € (dinar de germanor) més les despeses de transport.

Cartografia: Montserrat (editorial Alpina)

Característiques de la excursió: Participació a la II trobada dels “100 cims”. Podeu veure el programa complet al web de la FEEC. L’excursió comença a les 10 del matí, després hi ha el dinar i finalment el lliurament dels reconeixements als participants dels “100 cims”. També podeu venir només a fer l’excursió.

Material: Cal portar roba d’abric, calçat de muntanya, impermeable i l’esmorzar i el dinar (si no voleu participar en el dinar de germanor). Per participar a la sortida cal tenir la llicència federativa de l’any en curs. Els qui no la tinguin podran tramitar una llicència temporal al preu de 5 €.

Inscripcions: Es farà al local social o per telèfon i fins al dia 7 de maig (si voleu participar al dinar de germanor). Podeu telefonar directament al vocal (93 217 08 93)

Vocal: Joan M. Vives

MONOGRÀFIC DE PROGRESSIÓ EN GLACIAR I AUTO-RESCAT

Monogràfic de Progressió Glaciar i Auto-rescat

Dies: 12, 15 i 16 de maig de 2010

Formulari inscripcions

Temari

T’agradaria iniciar-te en la progressió per glaceres? Coneixes les tècniques bàsiques de seguretat i de progressió?... Aquí t’oferim un monogràfic que et permetrà conèixer i practicar el que necessites per progressar amb seguretat per aquest medi tan fàcil com perillós.

Objectiu: conèixer les característiques i perills de la progressió per glaceres, així com assimilar i practicar les tècniques de progressió i seguretat que s’han d’aplicar en aquest particular terreny de joc de l’alpinisme.

La càrrega horària serà de 15 hores aproximadament, repartides en una unitat teòrica i un cap de setmana teòric - pràctic.

Sessió teòrica: el dimecres 12 de maig a les 20.00 hores, ja concretarem el lloc de la xerrada.

Presentació, objectius i logística del monogràfic
Equipament i material tècnic
Encordament en glacera i progressió
Sistemes de politges

Aquest dia és necessari portar la fotocòpia de la llicència (veure requisits)

Sessions pràctiques: un cap de setmana (dies 15 i 16 de maig)

Material tècnic adequat
Nusos
Encordament en glacera, cordada de dos i tres alpinistes
Progressió en glacera
Protocol d’actuació en cas d’accident
Ancoratges en neu
Utilització de sistemes de politges
Muntatge amb elements simples i amb material tècnic
Sistemes d’hissat, amb i sense ajuda

Requisits

Perfil: Persones amb condició física mínima que li permeti desenvolupar aquest esport. És indispensable haver realitzat un curs d’alpinisme de nivell 1 i tenir una experiència en el medi.

Material necessari per part de l'alumne:

- Arnés i casc
- Piolet i grampons
- 4 Mosquetons de seguretat HMS
- Cordinos de diferents longituds i cintes de reunió cosides
- Cintes amb mosquetons


L'Escola de Muntanya GLACERA facilitarà la informació necessària si no es disposa d'alguns d'aquests materials.

Cal tenir vigent la llicència esportiva de la FEEC (nivell C de l'assegurança).

Els organitzadors es reserven el dret d'excloure a qualsevol participant que no mostri prou interès, falta de capacitat, o que incompleixi qualsevol punt d'aquestes normes.

Inscripcions i preus

127 € pels socis de la UEC Gràcia, AEC,FEB o CEE
145 € pels no socis

Si l'alumne no té la llicència esportiva de la FEEC (nivell C), s'hauran d'afegir 12€ per a contractar una assegurança de l'activitat.

El preu inclou la sessió teòrica, documentació i pràctiques amb instructors acreditats per l'ECAM; no inclou manutenció, allotjament ni desplaçament al lloc designat per a realitzar les pràctiques.

L'allotjament (dissabte a diumenge) és opcional, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorçar), amb un cost de 39 € aproximadament.

La ratio serà d'1 instructor per 4 alumnes.

El nombre màxim de places d'aquesta convocatòria és de 12 alumnes, i es donaran d'alta per rigorós ordre d'inscripció. La inscripció es considera formalitzada quan es tingui constància del pagament, no quan l'alumne sol·liciti una plaça.

Hi ha data límit d'inscripció, dia 5 de maig 2010

Les inscripcions es podran fer al formulari de la web o bé enviant un correu electrònic a cursos.uecgracia@gmail.com

L'Escola d'Esports de Muntanya Glacera està reconeguda per l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM) de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Curs d'Escalada en roca (nivell 1)



Curs d'Escalada en roca (nivell 1) - Dies: 5, 8-9, 12, 15-16 i 19 de maig 2010

Formulari inscripcions | Info en PDF

Temari
T’agradaria iniciar-te en l’escalada en roca? T’atreuen les vies llargues? Coneixes les tècniques bàsiques de seguretat i de progressió? Aquí t’oferim un curs d’escalada en roca, que t’ofereix l’oportunitat d’aprendre el que necessites saber sobre aquesta modalitat esportiva.

Objectiu: dotar a l'alumne d'uns coneixements i unes capacitats que li permetin realitzar amb seguretat l’escalada en roca de vies equipades d’un llarg, de forma autònoma.

La formació està dividida en diferents nivells (1-2-3), seguint un procés ascendent i gradual de tècnica i complexitat, segons els temaris i càrrega horària estandaritzats per l'Escola Catalana d'alta Muntanya (ECAM). Aquest és un curs de nivell 1.(pdf)

La càrrega horària és de 40 hores aproximadament, repartides en tres sessions teòriques i dos caps de setmana de sessions pràctiques.

Sessions teòriques: Dies 5, 12 i 19 de maig, a les 20.00 hores.

Les jornades teòriques dies 5, 12 i 19 de maig, es realitzaran a Barcelona, al local d'Agrupació Excursionista "Catalunya" - Padilla 255-263 1 ª planta - BARCELONA - Tel 93 302 45 29.

- Presentació, objectius i logística del curs
- Equipament i material bàsic
- Nusos principals
- Reunions i despenjades
- Tècniques de seguretat
- Tècniques de progressió i descens (ràpel)
- Coneixement del medi Graduacions i croquis

Aquest dia és necessari portar la fotocòpia de la llicència

Sessions pràctiques: Dos caps de setmana en els quals es posaran en pràctica de manera supervisada i autònoma els coneixements adquirits en les sessions teòriques.
Dies 8-9 i 15-16 de maig.

Llocs habituals: Serra de Prades, Montral, Margalef, Castelldefels, Montserrat, Vilanova de Meià.

Requisits
Perfil: Persones amb una condició física que li permeti desenvolupar aquest esport.

Material necessari per part de l’alumne:

- Arnés
- Casc
- Peus de gat
- Assegurador/descensor
- 4 mosquetons de seguretat HMS
- 1 cinta cosida de 80 cm (per reunió)
- 3 metres de cinta plana
- 1,5 metres de cordino de 7 mm
- Cintes exprés (optatives)

L’Escola de Muntanya GLACERA facilitarà la informació necessària si no es disposa d’alguns d’aquests materials.

Cal tenir vigent la llicència esportiva de la FEEC (nivell C de l’assegurança).

Els organitzadors es reserven el dret d’excloure a qualsevol participant que no mostri prou interès, falta de capacitat, o que incompleixi qualsevol punt d’aquestes normes.

- Edat mínima 16 anys, cal autorització paterna pels menors de 18 anys.

Inscripcions i preus

127 € pels socis de la UEC Gràcia, AEC, FEB o CEE.
145 € pels no socis

Si l'alumne no té la llicència esportiva de la FEEC (nivell C), s'hauran d'afegir 25€ per a contractar una assegurança de l'activitat.

El preu inclou la sessió teòrica, documentació i pràctiques amb instructors acreditats per l’ECAM; no inclou manutenció, allotjament ni desplaçament al lloc designat per a realitzar les pràctiques.

L’allotjament (dissabte a diumenge) és opcional, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorçar), amb un cost de 39 € per nit, aproximadament.

- La ratio serà d'1 instructor per 4 alumnes.

El nombre màxim de places d’aquesta convocatòria és de 12 alumnes, i es donaran d’alta per rigorós ordre d’inscripció.
La inscripció es considera formalitzada quan es tingui constància del pagament, no quan l’alumne sol.liciti una plaça.

Hi ha data límit d'inscripció, 29 d'Abril de 2010.

Les inscripcions es podran fer al formulari de la web de la Escola Glacera, per més informació envian's un mail a cursos.uecgracia@gmail.com

L'Escola d’Esports de Muntanya Glacera està reconeguda per l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Concert Coral Núria - 70 Aniversari

La Fusteria, ofici del Modernisme

Ral.li 12h Escalada a Terradets

Benvolguts,

El proper dia 8 del mes de Maig, la nostra entitat portarà a terme, per primera vegada a Catalunya, l’organització del “Ral·li 12 hores d’Escalada a Terradets”. Aquesta activitat consistirà en escalar durant 12 hores seguides la paret de les Bagasses del Congost de Terradets.

Aquest Ral·li formarà part de la “I Copa de España de Rallyes de Escalada-FEDME 2010”, organitzada per la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME), juntament amb els Ral·lis de Riglos a la província d’Osca i del Peñón d’Ifach a Alacant.

Amb l'objectiu d'informar-los al respecte d'aquesta activitat i de que en puguin fer la difussió que considerin pertinent els adjuntem tant còpia del pòster com del dossier del ral·li.

Cordialment,

Jaume Abella
Grup Excursionista La Salle - GELS - CEUETL
jaumea@salle.url.edu
c/Quatre Camins, 30 - 08022 Barcelona
Telf: +34 932 902 423
http://www.gels.org

Monogràfic d'Alpinisme

MONOGRÀFIC D'ALPINISME - Dies 5, 8 i 9 de maig 2010

Temari

T'agradaria iniciar-te en l'alpinisme hivernal? Coneixes les tècniques bàsiques de seguretat i de progressió?... Aquí t'oferim un monogràfic d'alpinisme, i l'oportunitat d'iniciar-te en aquesta modalitat esportiva.

Objectiu: el monogràfic té un caràcter promocional de l'alpinisme hivernal, i els coneixements que s'imparteixen són els bàsics de l'especialitat, que es poden ampliar en contingut i pràctiques en el curs corresponent.

La càrrega horària serà de 15 hores, repartides en una unitat teòrica i un cap de setmana teòric - pràctic.

Sessió teòrica: el dia 5 de maig (dimecres) a les 20h.

Presentació, objectius i logística del monogràfic
Equipament i material bàsic per l'alpinisme hivernal

Aquest dia és necessari portar la fotocòpia de la llicència.

Sessions pràctiques: un cap de setmana (dies 8 i 9 de maig)

Reconeixement del material
Progressió en pendent de neu sense piolet, amb piolet, i amb grampons
Descens en pendent sense piolet, amb piolet, i amb grampons
Autodetencions sense piolet, amb piolet (3 formes possibles de caiguda), i exercici combinat
Encordament i nusos principals
Ancoratges en neu
Exercicis de progressió, reunió i caiguda
Escalada d'un corredor amb pendent màxim de 60º i 300 m de longitud



Requisits

Perfil: Persones amb condició física mínima que li permeti desenvolupar aquest esport.

Material necessari per part de l'alumne:

- Arnés i casc
- Botes rígides
- Piolet i grampons
- Mosquetó de seguretat HMS, assegurador-descensor, i cinta cosida (2 metres)
- roba adequada per l'alta muntanya

L'Escola de Muntanya GLACERA facilitarà la informació necessària si no es disposa d'alguns d'aquests materials.
Cal tenir vigent la llicència esportiva de la FEEC (nivell C de l'assegurança).

Els organitzadors es reserven el dret d'excloure a qualsevol participant que no mostri prou interès, falta de capacitat, o que incompleixi qualsevol punt d'aquestes normes.



Inscripcions i preus

92 € pels socis de la UEC Gràcia, AEC, FEB o CEE
113 € pels no socis

Si l'alumne no té la llicència esportiva de la FEEC (nivell C), s'hauran d'afegir 12 € per a contractar una assegurança de l'activitat.

El preu inclou la sessió teòrica, documentació i pràctiques amb instructors acreditats per l'ECAM; no inclou manutenció, allotjament ni desplaçamental lloc designat per a realitzar les pràctiques.

L'allotjament (dissabte a diumenge) és opcional, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorçar), amb un cost de 39 € aproximadament.

La ratio serà d'1 instructor per 4 alumnes.

El nombre màxim de places d'aquesta convocatòria és de 12 alumnes, i es donaran d'alta per rigorós ordre d'inscripció. La inscripció es considera formalitzada quan es tingui constància del pagament, no quan l'alumne sol·liciti una plaça.

Hi ha data límit d'inscripció, 28 d'Abril 2010.

Les inscripcions es podran fer al formulari de la web o bé enviant un correu electrònic a cursos.uecgracia@gmail.com

L'Escola d'Esports de Muntanya Glacera està reconeguda per l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM) de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

ESTADA D'ESCALADA A DOLOMITES 2010

ESTADA DE FORMACIÓ D'ESCALADA A DOLOMITES

Dates: del 1 al 7 d'Agost 2010

Sessió Informativa, el proper dia 30 de juny a les 20.00 hores
Lloc: Foment Excursionista de Catalunya, C/ Creu dels Molers, 6 baixos
Barcelona



LA GRAN FOLLADA D'IGUALADA

DIA 25 D'ABRIL DE 2010

Durant tot l'any se celebren un grapat de curses, des de les milles urbanes, passant per les curses populars de cada ciutat o població, fins a les maratons o curses de muntanya.

Totes les curses tenen la seva atracció: pel lloc, pel traçat, per la dificultat...

El 2010 el Club Esportiu Indi's Folls vol presentar a Igualada, la primera Edició d'una cursa que aglutini el millor de cada cursa, i a més amb un toc d'originalitat mai vist fins ara.

La "Gran Follada", serà la primera cursa on la seva principal característica serà la de córrer amb la parella, i a més lligats per la cintura amb una corda.



La "Gran Follada" vol ser la primera cursa popular per parelles, en plena naturalesa, amb un traçat divertit i amb la dificultat que comporta córrer lligats on: casats, separats, ajuntats, parelles de fet, els que de fet són parella, germans, cosins, amics..., podran participar-hi

La Gran Follada: una cursa folla, divertida i diferent

REGLAMENT | RECORREGUT | INSCRIPCIONS | CONSELLS | CONTACTE | VIDEO

CAIAC COSTES DEL GARRAF

Hola, us adjuntem la proposta de la secció caiac de l'AEC, pel Diumenge 18 d'Abril.

El preu on-line es pels socis de la UEC de Gràcia.

Reunió informativa: Dijous 15 d'Abril a les 20:00, al local de la Agrupa

Més Informació...descarregat el PDF

Agrupació Excursionista "Catalunya"
www.aec.cat
Padilla 255-263 1ª planta
08018 BARCELONA
Tel. 93 302 45 29

El túnel de Bielsa inicia los cierres el 6 de abril

El próximo martes, 6 de abril, tal y como estaba anunciado, comenzará el primer cierre de los tres que el túnel de Bielsa-Aragnouet tiene que acometer para poder desarrollar las obras de modernización y mejora del corredor.

Esta primera fase se alargará hasta el próximo 21 de junio y tendrá como principal objetivo completar toda la obra civil de mejora interna del corredor. Sin embargo, y según anunció el director general de Carreteras del Gobierno de Aragón, Antonio Ruspira, una vez reabierto el túnel será necesario realizar nuevos cortes de tráfico para continuar la mejora, si bien se realizarán en horario nocturno y entre semana.

.../llegueix més




Más información: Consorcio Túnel Bielsa-Aragnouet

CAMÍ DELS POUS DE NEU: LES AGUDES


CAMÍ DELS POUS DE NEU: LES AGUDES
Dia 11 D’ABRIL DE 2010
arxiu pdf


Itinerari: Plana del Coll, 940 m, pla de Formentàs, 1060 m, pous d’en Cervera, 1310 m, coll de les Agudes, 1703 m, coll Sesbasses, 1648, pou d’en Deumal, 1560 m, corral d’en Deumal, 1210 i la Plana del Coll

Temps de marxa efectiva: 4 h 15 min | Desnivell: +825 m

Lloc i hora de sortida: Jardinets (passeig de Gràcia/Còrsega) a les 7 h 45 min del matí (trobada 15 minuts abans)
Transport: cotxes particulars

Pressupost: 8 € (aproximadament i depenent de la ruta per arribar-hi)

Cartografia: Montseny (editorial Alpina)

Característiques de la excursió:
Es tracta d’una d’ascensió a les Agudes per la seva vessant més obaga on hi ha un gran nombre de pous de neu. Passem per un tram de camí antic on es veuen les parets de pedra seca. Una gran part del recorregut és de pujada constant per dins la fageda.

Material: Cal portar roba d’abric, calçat de muntanya, impermeable i l’esmorzar i el dinar. Es recomana portar aigua des de casa perquè no hi ha fonts.

Per participar a la sortida cal tenir la llicència federativa de l’any en curs. Els qui no la tinguin podran tramitar una llicència temporal al preu de 5 €.

Inscripcions: Es farà al local social o per telèfon els dies 30 de març i 6 i 9 d’abril (els dos primers dies amb preferència per als socis) de 8 a 9 del vespre.

Hi haurà una reunió informativa el dia 9 de d’abril a les 8 del vespre.

Vocal: Joan M. Vives

AUDIOVISUALS ESTATS UNITS

AUDIOVISUALS ESTATS UNITS
Dia 12 març 2010


A les 20:30 hores Projecció de l’audiovisual:
NEW YORK La nostre mirada Un visita rapida a la ciutat dels gratacels amb els topics i típics de la metròpoli mes emblemàtica. Format electrònic amb banda sonora. Durada 16 minuts Produït per Jordi Curtiella i Rosa Mª Ciurana.

A les 20:50 hores Projecció Audiovisual:
NOROEST USA Montana i Wyoming Un recorregut per el Yellowstone National Park i Grand Teton, el primer parc nacional del mon. Amb de mes de 250 Guèisers, i un paisatges i fauna únics. El salvatge Oest, els rodejos, les tribus indies. Format electrònic amb banda sonora. Durada 35 minuts Produït per Jordi Curtiella i Rosa Mª Ciurana

Tècnica de Recerca Víctimes d'Allaus

Tècnica de Recerca Víctimes d'Allaus
Dia 27 de febrer de 2010
arxiu pdf




Temari

Protocol de control de l'ARVA:

Models d'ARVA
Control d'emissió, Distància útil, Control de recepció

Protocol de Autorescat en allaus

Un sol socorrista, diversos socorristes

Mètodes de cerca

Recerca primària, cerca secundària
Fases, per perpendicular, per en creu, direccional

Protocol d'actuació localitzada la víctima

Calendari
La sessió es realitzarà un sol dia, dissabte 27 de febrer de 2010

El lloc de la sessió, es determinara en funció del mantell nival.

Material per a les pràctiques:

ARVA, sonda i pala.
Raquetes per aproximació a la zona de pràctiques.
Roba adequada per l'alta muntanya
Ulleres de sol i crema solar

Inscripcions i Preus

40 € pels socis de la UEC Gràcia, AEC, FEB o CEE
50 € pels no socis

El personal que impartirà la sessió és un Tècnic Esportiu en Alta Muntanya.

Cal tenir vigent la llicència esportiva de la FEEC (nivell C de l'assegurança).

Els organitzadors es reserven el dret d'excloure a qualsevol participant que no mostri prou interès, falta de capacitat, o que incompleixi qualsevol punt d'aquestes normes.

Si l'alumne no té la llicència esportiva de la FEEC (nivell C), s'hauran d'afegir 6€ per a contractar una assegurança de l'activitat.

El preu inclou la sessió teòrica, documentació i pràctiques amb instructors acreditats per l'ECAM; no inclou manutenció ni desplaçament al lloc designat per a realitzar les pràctiques.

La sessió estarà oberta a 16 persones com a màxim, es podrà repetir aquesta sessió si existeix una llista d'espera suficient, pel que no cal tancar la inscripció, fins que no tinguem les dades definitives.

Hi ha data límit d'inscripció, dia 22 de febrer 2010

Les inscripcions es podran fer al formulari de la web o bé enviant un correu electrònic a cursos.uecgracia@gmail.com

L'Escola d'Esports de Muntanya Glacera està reconeguda per l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM) de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Concurs de Canapès

Concurs de Canapès
Dia 19 de febrer 2010

arxiu pdf




Divendres, 19 de febrer – 20,30 h. a la sala d’actes.

PREMI AL CANAPÈ AMB MILLOR PRESENTACIÓ

Bases:

- Els participants aportaran una dotzena de canapès com a mínim.
- Es consideren canapès també els “montaditos”.
- Hauran de ser fets pels participants.
- Podran ser tots iguals o bé variats.
- S’admeten canapès salats i dolços.
- Han de ser comestibles íntegrament; només s’admetrà l’escuradents com a material no comestible.
- Les persones que participin del tast i no aportin canapès pagaran 4 euros per comprar begudes.
- Es farà una votació popular per escollir el canapè guanyador, que tindrà un premi sorpresa relacionat amb el món de la cuina.

Anima’t i participa!

Conferència d'Escalada

FEBRER 2010 – NITS AL MUSEU

L’Associació D’AMICS DEL MUSEU DE LA MUNTANYA DE MONTSERRAT DEL BRUC te el goig d’invitar-vos a assistir a les següents projeccions:

Dia 20 de Febrer 2010

Hora: 19:00
Títol: Operació Montserrat Pam a Pam (Escalada a totes les roques de Montserrat)
Per: Albert i Oscar Masó. Josep Rigol

Serra del Verd

SERRA DEL VERD - LES FOTOS DE L'ANGELA
clica a la imatge




Serra del Verd

SERRA DEL VERD (excursió amb raquetes de neu)
Dia 7 de febrer de 2010
arxiu pdf


Serra del Cadí i massís del Pedraforca des de la serra del Verd - (foto: Joaquim Romero)

Itinerari: Sortirem de l’ermita de Santa Margarida (1560 m.) que està a les afores del poble de Gósol. Retallarem les corbes de la pista que va a Tuixén i abans del coll de Mola ens posarem les raquetes; continuarem des de la solana dels Cloterons cap al portell de l’Ós i, després de passar pels lloms del prat Nabiral pujarem el suau pendent fins al Cap del Verd (2.288 m.).

Haurem fet una mica més de tres hores de camí.

A partir d’aquí tot és baixada. Anirem al coll de Belitres i, si l’estat de la neu ens ho permet, baixarem pel Torrent fosc entre boscos fins trobar la pista de les Comes, que ens durà al punt d’inici.

Hora i lloc de sortida: 7 h. del matí; carrer Còrsega cantonada passeig de Gràcia.

Material necessari: Raquetes, bastons, paraneus i equip d’abric.

Transport: Amb cotxes
Vocal: Joaquim Romero (tel. 93 4361704-nits)

Les persones interessades poden contactar amb l’entitat o amb el vocal.

LA MUNTANYA HUMANITZADA: LA MOLA

SORTIDES DE PATRIMONI I PEDRA SECA:
LA MUNTANYA HUMANITZADA: LA MOLA
31 DE GENER DE 2010



Itinerari: La Pobla de Montornès, 55 m, mas Gibert, 140 m, la Mola, 317 m, punta del Pi de la Gavatxa, 280 m, mas Gibert, 120 i la Pobla de Montornès

Temps de marxa efectiva: 3 h 45 min | Desnivell: +360 m

Lloc i hora de sortida: Jardinets (passeig de Gràcia/Còrsega) a les 7 h 45 min del matí (trobada 15 minuts abans)
Transport: cotxes particulars (o en autocar, segons el nombre d’inscrits)
Pressupost: 13 € (aproximadament i depenent de la ruta per arribar-hi)

Cartografia: Full 446-IV “Roda de Barà” (mapa topográfico nacional de España)

Característiques de la excursió: Es tracta d’un recorregut poc exigent a nivell físic. Els camins són planers, tret de la pujada al cim. En el recorregut podrem veure unes quantes barraques, molts marges, així com altres elements (cocó i claper). La Mola és el cim culminant de la comarca del Tarragonès.

Material: Cal portar roba d’abric, calçat de muntanya, impermeable i l’esmorzar i el dinar. Es recomana portar aigua des de casa perquè no hi ha fonts. Per participar a la sortida cal tenir la llicència federativa de l’any en curs. Els qui no la tinguin podran tramitar una llicència temporal al preu de 5 €.

Inscripcions: Es farà al local social o per telèfon els dies 19, 22 i 26 de gener (els dos primers dies amb preferència per als socis) de 8 a 9 del vespre. En cas de fer-se el desplaçament en autocar es podrà fer el pagament en el moment de la inscripció o mitjançant la Caixa de Catalunya núm. cc. 2013.0439.94.0200832156; si en el termini de dos dies no s’ha efectuat l’ingrés, l’organització podrà disposar de la plaça.
Hi haurà una reunió informativa el dia 29 de gener a les 8 del vespre.

Vocal: Joan M. Vives

UEC de Gràcia


En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

XXIII Marxa Gràcia-Montserrat


Dies 12 i 13 de Juny 2010

Info Any 2010

Stage d'Escalada a Dolomitas


Del 1 al 7 d'Agost 2010

Més Informació

Llicències Federatives 2010 (FEEC-FEDME)

Cercar en aquest blog

Els nostres tracks

Una mica de tot...

El temps

FEEC