Muntanyes de Gràcia

En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

Voltants de Viladrau

l'ermita de l'Erola (senderisme.tk)
Recorregut: 13 km.
Dificultat: Baixa
Desnivell: 600m.
Durada: 5-6 hores

Material habitual per una sortida de muntanya (motxilla, botes, cantimplora, menjar, roba d'abric, brúixola, mapa...)

Cartografia: El Montseny (Ed. Alpina)

Itinerari:
Iniciem aquest recorregut al poble gironí de Viladrau (821m), comarca d'Osona, situat al vessant nord-est del massís del Montseny.

Sortim del poble passant pel restaurant La Solana, els Plans del Sastre, i el Molí de Rosquelles; ara seguim pel Prat de Noguer, i el Pla dels Roures; passarem per un bonic pont de pedra, el Pont de Noguer; seguim fins trobar la Font de l'Aremany, ran del camí; la propera font, serà la Font de la Teula.

Arribarem al Castanyer de les Nou Branques, el més emblemàtic dels arbres del municipi de Viladrau, i un dels més grossos del Montseny (23m d'alçada i 6'5m de perímetre del tronc) Una forta ventada va esberlar la branca més grossa, però de les set branques que en queden, cinc encara estan vives.

Continuem fins a Viladrau Vell; seguim per la Carena de la Baga Gran, fins La Teuleria. Altre font que trobem més endavant és la Font Rupitosa (1500m); després passem per les Rassoles del Pujol, i el Pla de Malataup, replà herbat i voltat de faigs; passem pel Coll d'Àligues (1074m), continuant pel Torrent de l'Erola, fins arribar a l'Ermita de la Mare de Déu de l'Erola, del s. XVI.

Seguint el tram final de la ruta, trobem el mas de Can Bosc, i, més endavant, la mina coneguda com el Cau de les Guilles.I ja, la darrera font que trobem, és la Font els Molins. El Molí de Baix i arribem de nou a Viladrau.

Agraiment:
Fotos de l'ermita i del seu rellotge solar cedides del portal web senderisme.tk, amb el consentiment del seu autor (Justino)

perfil ruta (Jeroni)

mapa ruta (Jeroni)

rellotge solar a la façana de l'ermita (senderisme.tk)

UEC de Gràcia


En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

XXIII Marxa Gràcia-Montserrat


Dies 12 i 13 de Juny 2010

Info Any 2010

Stage d'Escalada a Dolomitas


Del 1 al 7 d'Agost 2010

Més Informació

Llicències Federatives 2010 (FEEC-FEDME)

Cercar en aquest blog

Els nostres tracks

Una mica de tot...

El temps

FEEC