Muntanyes de Gràcia

En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

ESTELS DEL SUD (2a part)

1a ETAPA: SANTUARI DE FONTCALDA - PAÜLS (GR-171)
Sortim part del grup del santuari de Fontcalda agafant el GR-171 que ens portarà fins a Prat de Comte amb un recorregut espectacular entre boscos i cingleres de Els Ports. Un cop arribats, ens agrupem tots plegats i seguim el sender per un petit tram de carretera gins que es desvia a la dreta per agafar, en un primer moment, una pista forestal i, després, un petit sender que supera l'impressionant cingle a superar. Un cop retrobem la pista, continuem endavant fins arribar a la carena del Montsagre de Paüls. Allà agafem de nou un espectacular sender que ens acosta a la Mola Grossa (1.044 m.) per anar baixant entre cingles i barrancs fins arribar a l'entrada de Paüls. Només ens falta anar baixant fins l'entrada del poble per arribar a l'Alberg de Paüls on farem nit.

2a ETAPA: PAÜLS - L'ESPINA (1.181 M.) - PAÜLS

Ens despertem ben aviat per agafar el camí que porta fins a l'ermita de Sant Roc. Després d'una petita pausa, agafem el camí dels Estels del Sud que ens portarà fins a l'Espina. El sender s'enfila per la costa amb un fort pendent fins a Coll del Camp i després continua creuant diferents colls fins arribar al Coll de l'Enrajolada. Aquest tram destaca per la seva bellesa, els seus senders tapats per la vegetació i les vistes cap a les Roques de Benet i la plana de Terol.
Arribats al coll, només ens falta fer un petit tram fins a l'Espina (1.181 m.) i fer la fotografia de rigor i tornar al coll que hem deixat -la boira impedeix tenir una bona visió de la plana del delta i el Mont Caro.
Acabats de dinar, seguim el PR-C 185 que ens portarà fins l'enllaç de GR-171 i seguir el camí de retorn a Paüls.


3a ETAPA: PAÚLS - HORTA DE SANT JOAN
Sortim de Paüls pel camí de que ens marquen els estels blaus dels Estels del Sud en direcció al coll de la Gilaberta. PEr mala sort, la pluja serà la nostra acompanyant durant tot l'ascens al coll i no ens deixarà fins ben pasada la tarda. Com que les condicions metereològiques són adverses, decidim escurçar el recorregut i ens dirigim cap al coll de l'Ereta. Un cop arribats, només ens falta baixar per un petit grau amb força pendent per arribar fins a la pista forestal que ens portarà fins a Horta de Sant Joan per tornar cap a casa.

UEC de Gràcia


En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

XXIII Marxa Gràcia-Montserrat


Dies 12 i 13 de Juny 2010

Info Any 2010

Stage d'Escalada a Dolomitas


Del 1 al 7 d'Agost 2010

Més Informació

Llicències Federatives 2010 (FEEC-FEDME)

Cercar en aquest blog

Els nostres tracks

Una mica de tot...

El temps

FEEC