Muntanyes de Gràcia

En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

Roques del Rei (Guilleries)

Quedem dissabte 20 de desembre a les 10 a la Pl. de l’Ajuntament de Sant Hilari, aquest cop per les dates ens hem decidit a pujar el tradicional pessebre dalt del cim de les Roques del Rei.

És un conjunt de roques granítiques que destaquen per la seva composició i bellesa. Hi culmina el cim de Puig Rodó, de 903 metres, amb una creu de ferro plantada el 1901. Hi ha una panoràmica de gran part de les Guilleries i també de la serralada del Montseny.

Ens acostem amb els cotxes al creuament de la Pista del Sobira que ens portara a l’ermita de Santa Margarida de Vallors, consagrada el 1183, i refeta al s XVIII, en una mica més d’una hora ens hi plantem sense cap mena de dificultat.

El camí es força fresat, igual ens trobem bagues de castanyers, com pins, avets o alzines sureres. Una aturada i seguim la nostre ruta, ara ens disposem a seguir una marca (linea blanca horitzontal) que ens dura a l’ermita del Pedro, pero nosaltres ens desviarem abans cap a la dreta per fer una triangulació per despres retornar a l’ermita del Pedro.

El camí no canvia massa de vegetació, i en no res ens podem refrescar a la Font d’en Nandu...de Can Cigala, font arreglada per uns amics de Santa Coloma de Farners, al costat mateix i a 50 m del camí ens hi trobem el salt d’aigua del torrent de santa margarida???, hi cau poca aigua, pero ben segur que aquest dies enrera que ha plogut tant deu ser algu més espectacular, es un raco humit i ombrivol digne de pelicules de essers mitologics; gnomos, elfos i orcs.

El camí continua, ara hi ha comença a fer una mica de pujada i en una corba ens desviament 100 m a la dreta per anar a veure la Pedra dels Evangelis, un monolit de roca amb una inscripció “XXXX” , retornem al camí fins arribar a una esplanada amb una masia abandonada a la dreta.

Hi tenim indicadors (marques blanques) que ens indicant a l’esquerra a 200 m el cim de les Roques del Rei i recte cap a l’ermita del Pedro.

Ens disposem a fer el cim, i tot xino xano entre castanyers i alzines hi arribem, la vista es espectacular, el Montseny (Turó de l’Home, Les Agudes, Matagalls) nevat, la costa en direcció a Blanes, i Girona, i les Guilleries.

Dinem, i la canalla prepara el pessebre en una petita balma sota una pedra. De les motxilles començan a sortir pastorets, angels, reis mags, camells, i guarniments, fins i tot tenim caganer, tant o més important que el nen jesus...jejeje.

A quedat força xulo, algun dia pujare a recollir-lo, si es que el trobo...no sigui cas que els reis mags i pastorets haguin retornat als seus llocs de desti.

Desfem la pujada i tirem en direcció cap a l’ermita del Pedro, pel camí alguns troban rovellons.

Arribats al Pedro i fem una petita aturada, per retorna al camí que ens dura a la pista del Sobira i amb les ultimes llums del dia retornem al nostre lloc d’inici per tornar a Sant Hilari, on un cafe, tallats i refrescos tanquen la jornada d’avui.

Ha sigut un plaer passejar per aquest boscos, tranquils, diferents...i que si no es per algun senglar, les ciretes d’arborç o algun ocell...estas més sol que la una.

Sempre queden racons aon la masificació de la gent no hi ha arribat, hi et pots sentir sol com un mussol entre natura i bellesa.

Més fotos de la sortida

UEC de Gràcia


En aquest bloc podreu trobar un recull de diverses sortides i excursions.

XXIII Marxa Gràcia-Montserrat


Dies 12 i 13 de Juny 2010

Info Any 2010

Stage d'Escalada a Dolomitas


Del 1 al 7 d'Agost 2010

Més Informació

Llicències Federatives 2010 (FEEC-FEDME)

Cercar en aquest blog

Els nostres tracks

Una mica de tot...

El temps

FEEC